Tietoa minusta

Rakkaudesta taiteeseen

Hei, 

Kiitos kun löysit sivuilleni !

Nimeni on Nina Lostedt. Olen Helsingissä syntynyt ja vuonna 1979 Kirkkonummelle muuttanut taiteilija. 

Olen lapsuudesta asti ollut luova ja rakastanut piirtämistä ja maalaamista vahvoilla väreillä. Koulussa taideaineet olivat ihan parasta taitelija-opettajan ohjauksessa. Haaveena nuorena oli päästä Ateneumiin opiskelemaan taidetta. Elämä vei kuitenkin toiseen suuntaan, perustin perheen ja päädyin merkonomina rahoitusalalle pariksi vuosikymmeneksi. Luovuuttani käytin yksilöllisten vaatteiden ompelemiseen ja kutomiseen perheelleni. Arkitaidetta syntyi myös keittiössä ja puutarhassa . 

Sitten opiskelin fysioterapeutiksi ja perustin mieheni kanssa oman fysioterapialaitoksen. Luovuus tuli taas käyttöön - tein kaikki yrityksen mainosmateriaalit, logot ja suunnittelin kampanjat. Hektisen työ- ja perhe elämän aikana en juurikaan ehtinyt maalaamaan.

 Nyt olen kuitenkin eläkkeellä ja vihdoin aikaa on keskittyä taiteeseen omalla koti-studiolla. Olen opiskellut maalausta sekä omatoimisesti että muutaman hyvän opettajan johdolla. Öljyvärit löysin koronavuosina ja 2022 päätin että myös vesiväreistä voi oppia pitämään ( kouluvuosina ei ollut suosikkini ollenkaan). Aina voi oppia uutta niin kauan kuin pysyy uteliaana ja valmiina kokeilemaan! 

Olen Suomen Taiteilja ry:n  ja Kirkkonummen Taideyhdistys Kity ry:n jäsen.

 Maalaan suurella tunteella ja vahvoilla väreillä minulle rakkaita aiheita kuten ihmisiä, eläimiä ja maisemia. Myös mielenmaisemia. Muotokuvia maalaan mielelläni. Maalatessa aika unohtuu ja nautin luomisen ilosta. Jokainen kokee taiteen omalla tavallaan ja toivon että katsojat löytävät taiteestani jotakin mielenkiintoista ja kaunista.

Maalaan laadukkailla öljyväreillä sekä akvarelleilla, joskus myös akryyleillä , tussimusteella ja hiilellä.

Teen myös tilaustöitä. Ota rohkeasti yhteyttä!


Taide kuuluu kaikille !